Voi știți ce se petrece în fiecare zi de joi la Hotel Kronwell?- Întâlnirea ProAfaceri Brașov, așa cum v-am obișnuit! Și tot cum v-am obișnuit, în cadrul întâlnirii sunt invitați toți cei care doresc să investească în educația lor, pentru că scopul nostru este de a promova și susține mediul de afaceri! Așa că, dacă te regăsești în misiunea noastră, te așteptăm cu drag să beneficiem împreună de oportunitatea de a asculta povești de succes de la oameni de succes, de a face networking și de a intra în contact cu persoane faine, de ce nu, potențiali colaboratori.

Definind într-un cuvânt prima întalnire a lunii octombrie, hmmm, INOVAȚIE ar fi cuvântul potrivit. Și nu orice fel de inovație, ci inovație la puterea a doua… Pentru că atât Cristi Butum, membru fondator ProAfaceri, cât și Andrei Neagu, invitatul special al serii, ne-au povestit despre importanța inovației în afacerea ta! – Știți vorba aceea, “voi parcă v-ați vorbit de acasa”… ? Ei bine, cei doi parcă chiar și-au vorbit de acasă, pentru că s-au completat foarte frumos și au oferit valoare întâlnirii.

Care este puterea afacerii tale? – a fost una din întrebările serii –

Cristi Butum ne-a povestit că echipa este  foarte importantă, el fiind un vizionar, un om al ideilor, iar dacă ai oameni lângă tine, care să facă echipă în aceeași direcție, lucrurile se petrec! A te reinventa este un alt aspect important pentru Cristi, el povestindu-ne cum s-a reinventat de fiecare dată când a fost la un pas de cuvântul ce îi sperie pe mulți dintre noi- falimentul. Și în completare a ceea ce ne-a împărtășit, “Oamenii care luptă pot pierde. Oamenii care nu luptă au pierdut deja”. – este motto-ul ce îl reprezintă.

Educația antreprenorială mit sau necesitate? – așa ne-a captat atenția Andrei Neagu, antreprenor pasionat de inovație, strategie de business, tehnologie și antreprenoriat. Povestea lui începe în studenție, într-un Intership Erasmus în Belgia, când pasiunea, energia și inspirația l-au făcut câștigătorul a 50 mii euro finanțare cu care și-a pornit ideea de business – Monitorizarea energiei în cladirile studenților.

Vizionar fiind, după o experiență interesantă, plină de valoare, Andrei s-a întors în țară cu gânduri mari, în prezent împărțindu-și timpul între compania Quarioo, companie ce o conduce, și proiectul – “Îndrumare de la idee la business” … – mentorat, netwrking, evenimente, co-working, cursuri de antreprenoriat, intership, schimb de experiență, toate acestea în cadrul Institutului de Cercetare- Dezvoltare al Universității Transilvania Brașov! Și știți ce este minunat în această inițiativă?? Exact! Faptul că acest proiect vine în întâmpinarea tuturor studenților care își doresc să devină antreprenori- pentru că antreprenoriatul se face. (punct)

Și-am mai bifat o întâlnire de calitate, concluzionând cu ideea – afacerea ta nu poate crește peste nivelul la care ești! Așadar vă invităm să investiți în voi, pentru că “Investiția în cunoaștere aduce cea mai bună dobândă”- Benjamin Franklin

Articol scris de Oriana Pascu, membru ProAfaceri